Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A máj és a szervezet „méregtelenítése”
  2023-12-04 23:51:26, hétfő
 
  A máj és a szervezet ,,méregtelenítése" egyszerű módszerekkel - böjt, egészséges táplálkozás

A májra sok feladat hárul. Egyik kiemelt dolga, hogy eltávolítsa a szervezetből azokat a toxikus anyagokat, amelyek betegségeket okozhatnak.

A májnak több más funkciója is van a méregtelenítésen kívül. A máj termeli a zsíremésztéshez szükséges epét, ezen kívül a szervezetbe kerülő egyes tápanyagokat tárolja, például a vasat és az A-vitamint.

A máj egyik feladata, hogy fehérjéket és koleszterint állítson elő, továbbá lebontja és metabolizálja a szervezetbe kerülő alkoholt és gyógyszereket.

A máj egy meglehetősen jól regenerálódó szerv, azonban ha túl hosszú ideig túl sok toxikus anyagot viszünk be a szervezetünkbe, akkor a májfunkciók akár károsodhatnak is. A máj funkcióinak romlását idézhetik elő egyes autoimmun betegségek, vírusfertőzések, ha túlságosan magas a vér trigliceridszintje, az elhízás, a mértéktelen alkoholfogyasztás és az alacsony káliumszint is.

Amennyiben a máj nem működik megfelelően, úgy különböző tünetekkel kell számolnunk. Ilyen például a krónikus fáradtság, az étvágytalanság, a sötét vizelet, a szorongás, a depresszió, a magas vérnyomás, a savas reflux, a székrekedés, a gyomorégés, a puffadás és a fokozott gázképződés.

A máj tisztítása azonban sokat segíthet abban, hogy ezektől a tünetektől minél gyorsabban megszabaduljunk. Ezt hívjuk a máj méregtelenítésének, amit természetesen nem kell szó szerint venni, hiszen ha méreg lenne a szervezetünkben, az sok-sok negatív hatással járna. Mindössze arról van szó, hogy kicsit egészségesebben élünk, mint korábban és már ezzel is sokat tehetünk a máj egészségének fenntartása érdekében. Mutatunk is néhány dolgot, amelyekkel nagyon hatékonyan tehermentesíthetjük a májunkat.

Ha nem akarjuk, hogy toxikus anyagok kerüljenek a szervezetünkbe, akkor ne fogyasszunk olyan ételeket, amelyek nagy terhet rónak a májra. Ilyenek például a gyorséttermi és a feldolgozott ételek, amelyek csak üres kalóriát jelentenek a szervezetünk számára. A máj nagyon nem kedveli ezeken az ételeken kívül a finomított cukrokat, a transzzsírokat és a hidrogénezett olajokat sem. A transzzsírok gazdag forrásai a telített zsíroknak, amelyek nemcsak a májra rónak nagy terhet, de még szívbetegségeket is okoznak.

Ha néha szeretnénk tehermentesíteni a májunkat, akkor böjtöljünk. A nyers zöldséglevek nagy hasznunkra lehetnek, ugyanis aktívan hozzájárulnak a máj megtisztításához és a méreganyagok szervezetből történő eltávolításához. Léteznek olyan zöldségek, amelyek kiválóan alkalmasak a máj megtisztítására. Ilyen például a káposzta, a karfiol, a kelbimbó, a cékla, az uborka és a sárgarépa.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szívbetegségeket, tehermentesíteni, megtisztításához, méregtelenítésen, zsíremésztéshez, megtisztítására, szervezetünkben, eltávolításához, megszabaduljunk, vírusfertőzések, egészségesebben, méregtelenítése, étvágytalanság, szervezetünkbe, transzzsírokat, metabolizálja, károsodhatnak, hidrogénezett, hozzájárulnak, természetesen, gyógyszereket, meglehetősen, szervezetből, méreganyagok, módszerekkel, regenerálódó, tápanyagokat, koleszterint, betegségeket, zöldséglevek, szervezetünk, feldolgozott, egészségének, gyorséttermi, transzzsírok, szervezetbe, szervezet „, szervezetből azokat, toxikus anyagokat, májnak több, méregtelenítésen kívül, zsíremésztéshez szükséges, szervezetbe kerülő, májfunkciók akár, mértéktelen alkoholfogyasztás, alacsony káliumszint, krónikus fáradtság, sötét vizelet, magas vérnyomás, savas reflux, fokozott gázképződés, tünetektől minél,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png telefon  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Albert Einsteinről  Az engedelmesség miért nem vál...  A sors  Albert Einsteinről  Png fotel  Hogy lehet megtartani  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Lóhere  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Adakozás  Png virág  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Soha ne kedvezz...  Png fotel  Png telefon  Png fotel  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png rózsa csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  Julian Brass gondolata  Szívem  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Reménység és erő Krisztustól e...  Rátalálsz  Albert Einstein gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Csak a fogyatkozás látható  Rátalálsz  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  Szívem  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gonosz démon-álarc  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Reggel van  Éretlen vers  A másik dolog,  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Adakozás  Alvó cicák  Jónás Tamás – Végtelen b...  Még csak most kezdődik a nap  Radikális szeretet  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szervezet &#8222, szervezetből azokat, toxikus anyagokat, májnak több, méregtelenítésen kívül, zsíremésztéshez szükséges, szervezetbe kerülő, májfunkciók akár, mértéktelen alkoholfogyasztás, alacsony káliumszint, krónikus fáradtság, sötét vizelet, magas vérnyomás, savas reflux, fokozott gázképződés, tünetektől minél, sok-sok negatív, feldolgozott ételek, szervezetünk számára, ételeken kívül, finomított cukrokat, hidrogénezett olajokat, transzzsírok gazdag, telített zsíroknak, májra rónak, nyers zöldséglevek, méreganyagok szervezetből, szívbetegségeket, tehermentesíteni, megtisztításához, méregtelenítésen, zsíremésztéshez, megtisztítására, szervezetünkben, eltávolításához, megszabaduljunk, vírusfertőzések, egészségesebben, méregtelenítése, étvágytalanság, szervezetünkbe, transzzsírokat, metabolizálja, károsodhatnak, hidrogénezett, hozzájárulnak, természetesen, gyógyszereket, meglehetősen, szervezetből, méreganyagok, módszerekkel, regenerálódó, tápanyagokat, koleszterint, betegségeket, zöldséglevek, szervezetünk, feldolgozott, egészségének, gyorséttermi, transzzsírok, szervezetbe, székrekedés, fenntartása, megfelelően, májfunkciók, eltávolítsa, funkcióinak, gázképződés, mértéktelen, táplálkozás, fogyasszunk, káliumszint, fehérjéket, gyomorégés, számolnunk, amennyiben, túlságosan, betegségek, alkalmasak, tünetekkel, depresszió, tisztítása, szeretnénk, gyorsabban, hasznunkra, okozhatnak, kerüljenek, hatékonyan, amelyekkel, finomított, jelentenek, egészséges, tünetektől, böjtöljünk, különböző, funkciója, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.